Opiskelijaedustajat
HUMAKOn opiskelijaedustajat toimivat opiskelijoiden äänitorvena
Jokaisessa Humakin työryhmässä on mukana opiskelijajäsen, joka on valvomassa opiskelijoiden äänen kuulumista ja oikeuksien toteutumista Humakissa. Opiskelijaedustajat ovat tärkein ja suorin väylä viestin viemiseen opiskelijoilta suoraan Humakin päättäviin elimiin. Työryhmissä keskustellaan, kehitetään, ideoidaan ja päätetään siitä, minkälaiseen suuntaan Humakia viedään. HUMAKOn edunvalvontatiimi on opiskelijaedustajan tukena läpi toimikauden.
Humakin opiskelijaedustajat pitävät huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista ja tekevät koulutusohjelmien kehittämistyötä. Lähes jokaisesta opiskelijatyöryhmästä löytyy opiskelijajäsen, joka on valvomassa opiskelijoiden oikeuksien toteutumista Humakissa.
Koulutus- ja TKI-ryhmä
Aleksi Niemi (toiminnanjohtaja), varalla Elina Liekkinen
AMK-kehittämisryhmä
Niina Makkonen, varalla Elina Liekkinen
Laatu- ja toiminnaohjausryhmä
Elina Liekkinen, Aleksi Niemi (toiminnanjohtaja)
Vahvuusalaryhmä, Yhteisöjen kehittäminen
Janita Dahlström, Niina Makkonen
Vahvuusalaryhmä, Kulttuurituotanto
Aleksi Nerola, varalla Laura Laakso
Vahvuusalaryhmä, Tulkkaus
Lotta Erkkilä, varalla Niina Makkonen
Opiskelijahyvinvointiryhmä
Essi Rikkola ja Maya Lehtinen, varalla Kaisa Manner
Tutkintolautakunta
Varsinainen jäsen: Janita Dahlström Varajäsen: Lotta Erkkilä
Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus
Kausi 2023-2024: Elina Liekkinen
Opiskelijaedustajana toimiminen
Humakin työryhmissä on Humakin henkilökunnan jäsenistä koostuvan ryhmän lisäksi 1–2 opiskelijaedustajaa, joka toimii työryhmän täysivaltaisena jäsenenä henkilöstön jäsenten tavoin. Työryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti kerran kuukaudessa, minkä lisäksi HUMAKO järjestää opiskelijaedustajille vertaistukitapaamisia tarvittaessa. HUMAKO ohjeistaa kaikki työryhmien opiskelijaedustajat työryhmissä toimimiseen. Opiskelijaedustajien tulee ennen kokouksia tutustua kokousmateriaaliin ja kokouksien jälkeen laatia pieni muistio, joka toimitetaan muille opiskelijaedustajille tiedoksi käsitellyistä asioista. Opiskelijaedustajuudesta ei tule opiskelijoille kuluja.
Humakin työryhmien esittelyt
Opiskelijahyvinvointiryhmä
Koko Humakin tasoinen opiskelijahyvinvointiryhmä käsittelee opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä sekä reagoi ja toimii nopeasti käytännön toimenpiteitä vaativissa tilanteissa. Työryhmään kuuluu muun muassa opinto-ohjaajia.
Vahvuusalaryhmät (Varyt)
Vahvuusalaryhmät eli varyt ovat ryhmiä, joissa käsitellään kunkin vahvuusalan koulutukseen liittyviä keskeisimpiä strategisia, pedagogisia, sekä TKI-toimintaan liittyviä asioita. Vahvuusalaryhmät kokoustavat noin kerran kuukaudessa ja ryhmässä on opiskelijaedustajan lisäksi kyseisen vahvuusalan opettajia ja yliopettajia jokaiselta kampukselta.
Vahvuusalaryhmiä on kolme; kulttuurituotannon, tulkkikoulutuksen ja yhteisöpedagogikoulutuksen vahvuusalaryhmät.
AMK-kehittämisryhmä
AMK-kehittämisryhmä vastaa pedagogisen toiminnan koordinoinnista ja kehittämisestä Humakissa. Ryhmä ohjaa pedagogisten kehittämisohjelmien toteuttamista sekä huomioi muiden kehittämispalvelujen roolin – kuten jatkuva oppiminen, digioppiminen, kansainvälisyys ja kielten opetus sekä TKI-toiminta – pedagogisessa kehittämisessä.
Laatu- ja toiminnanohjausryhmä (LTR)
Laatu- ja toiminnanohjausryhmä koordinoi Humakin laadunvarmistusta ja toiminnanohjausta. Ryhmä kehittää laatu-, palaute- ja arviointijärjestelmää sekä toiminnanohjausta ja laatii niihin liittyviä ohjeistuksia. Ryhmän tehtävänä on tukea ammattikorkeakoulun johtamista ja strategiatyötä, erityisesti laatutyön ja toiminnanohjauksen näkökulmasta.
Koulutus- ja TKI-ryhmä (KTR)
Koulutus- ja TKI-ryhmä (KTR) on Humakin keskeinen päätöksentekoelin, jossa tehdään kehittämispalveluihin liittyvät koulutus- ja TKI-linjaukset. KTR:n roolina on varmistaa, että korkeakoulun koulutus- ja TKI-palvelut toimivat jaettujen vastuiden periaatteen mukaisesti.
Tutkintolautakunta
Lakisääteinen tutkintolautakunta on opintosuorituksia koskevien oikaisupyyntöjen käsittelyä varten. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.
Humakin hallitus
Suomen Humanistinen ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus esimerkiksi päättää ammattikorkeakoulun toiminnan keskeisistä tavoitteista, strategiasta ja ohjauksen periaatteista, huolehtii ammattikorkeakoulun taloudesta sekä päättää ammattikorkeakouluun valittavien opiskelijoiden määrästä.